Popüler Gönderiler

Posted by : Unknown Ekim 26, 2013


Merhaba, Manga ve Anime çevirmenleri!

Bu yazımızda Rising x Rydeen adlı Manga'nın incelemesini yapacağız.

Öncelikle tanıtımıyla başlayalım;

Tür: Komedi, Echhi, Harem, Okul Hayatı, 
Bilim Kurgu, Doğaüstü Güçler
Bölgesel Türü: Shounen
Yazarı: Hatsumi Youichi (Hikaye)
Çizeri: Fukuhara Renji
Devam Ettiği Tarihler: 20 Ocak 2012 - ?

Genç, tuhaf ve hareketli bir genç olan Shimonone Takara, bu gezegende hep "acayip" olmak istemiştir. "Acayip" bir insan olmak, normal insanların kullanamadığı bir sıradışı güce sahip olmak demektir. Bir gün Takara, bir organizasyon üyesi olan Aria adlı bir kadınla tanışır. Kadın, Takara'dan ne istemektedir? Takara, "Acayip" insan olma işinin altından kalkabilecek mi?

(Kaynak: Mu) (Çevirisi tarafıma ait)



Dikkat!

Rising x Rydeen adlı seri, 'Ecchi' kategorisine girdiğinden ağır şiddet, kan/vahşet, cinsel içerik veya kaba dil içerebilir ve bu sebepten dolayı 
18 yaşının altındaki okuyucular için uygun olmayabilir. 
18 yaşının üstündeyseniz, okumaya devam edebilirsiniz.


Şimdi, biraz ana karakterlerden bahsedelim;


Shimonone Takara


Hikayenin ana kahramanıdır. Siyah gözlü, omuz hizasına gelen kahverengi saçlı, oldukça enerjik biridir.  "Acayip" insan olmayı her şeyden çok isteyen ana kahramanımız bu amacı doğrultusunda kendince bir çaba içerisindedir. "Acayip" bir insan olmak isteyişinin özel bir sebebi yoktur; havalı olmak istemektedir sadece. "Yeni yüzyılın en iyi Acayip'i" olma konusundaki çabaları sürerken 
Aria adlı bir kadınla tanışır ve hayatında yeni bir sayfa açılır. Hep istediği gibi "Acayip" bir insan olmuştur. Ancak, "Acayip" insan olmanın ona verdiği özel yetenek hiç de hayallerindeki gibi değildir; vücudundan jel salgılamasını sağlayan bir yetenektir. Hikayenin ilerleyen kısımlarında bu yetenekten ne kadar hoşnut olduğunu görebileceğiz.


Raigou Mikan


Hikayenin kadın ana kahramanıdır. Mavi gözlü, beline kadar uzanan sarı saçlı, Japon tanımıyla "Tsundere" diyebileceğimiz bir karakterdir. En üst seviye olan S sınıfı "Acayip" insan olan Rigou Mikan, elektriği kontrol edebilmektedir. Küçüklüğünden bu yana üstün yetenekleri sebebiyle devlet tarafından korunmaya alınmış ve gücünü kötüye kullanan "Acayip" insanlara karşı mücadele etmesi amacıyla çeşitli görevlere gönderilmiştir. Shimonone Takara'nın çocukluk ve sınıf arkadaşı olan Raigo Mikan, küçükken ayrıldığı bölgeye geri dönmüştür ve Shimonone Takara ile tekrar aynı sınıftadır.


Kurumu Elinor Walter Aria


Hikayenin ana kahramanlarından ve bir organizasyon üyesi olan gizemli bir kadındır. Siyah gözlü, beline kadar uzanan mavi saçlı, gözlüklü, oldukça 
açık seçik giyimli, diğer karakterlerden yaşça nispeten büyüktür. Şu an için herhangi bir özel yeteneğe sahip olmadığını bilmemekteyiz. Kendi departmanının lideri olan Aria, babasının da içerisinde olduğu bir üst düzey gruptan emir almaktadır, ancak Aria'nın sakladığı ve kendine göre bir amacı olduğu bellidir. Bu amaçla beraber, Shimonone Takara ve diğer birçok "Acayip" insanı keşfeder ve onları bir grup haline getirmeye çalışır. 


Homuraokoshi Yowabi


Hikayenin ana kahramanlarından ve Shimonone Takara gibi Aria'nın henüz yeni keşfettiği bir "Acayip" insandır. Kırmızı gözlü, omuz hizasına gelen pembe saçlı, kendine oldukça güvenen, ateşi kontrol etme yeteneğine sahip biridir. 
Hikayede ilk olarak, Shimonone Takara'nın gücünü sınamak adına birisiyle dövüşmesi gerektiği zaman ona rakip olarak çıkmasıyla görülmüştür. Kendine çok güvense de, yeteneklerini yeni keşfetmiş biri olarak gücünü tam olarak kontrol edememektedir. 


Suisenka Sanagi


Hikayenin ana kahramanlarından biridir. Yeşil gözlü, bel hizasına gelen yeşil saçlı, diğer "Acayip" insan arkadaşlarından yaşça nispeten küçük, böcekleri kontrol etmeye yeteneğine sahip, oldukça hareketli, sevecen, çocuksu hareketleri olan ve Shimonone Takara'nın yeteneğini seven tek kişidir. Ailesinin hediye ettiği bir çantayı her daim yanında taşır. Aria'nın, keşfettiği "Acayip" insanlara (Shimonone Takara, Homuraokoshi Yowabi) grup olarak çalışacaklarını söylediği vakit karşımıza çıkmıştır. Takım arkadaşlarına göre daha yüksek bir seviye olan C sınıfı bir "Acayip" insandır. Yeteneği, pratikte kullanışlı olmasa da elinden geleni yapmaktadır. 


Rurika Kuzushiro


Hikayenin ana kahramanlarından biridir. Turuncu gözlü, turuncu saçlı, biraz saf bir kişiliğe sahip (?), hiçbir şeyden çekinmeyen, ülke çapında tanınan bir idoldür. Hikayeye, Aria'nın yeni bir "Acayip" insan keşfettiğini söylemesi üzerine Shimonone Takara ve grup arkadaşlarının bir konsere gitmesiyle katılır.
Şu ana kadar çıkmış bölümlerde Shimonone Takara'nın daha tanışmadan önce  resmini elinde bulundurması, aslında başka hedeflere sahip olduğunun göstergesidir. Aria'nın da duyduğu bazı şüpheler üzerine, ufak bir araştırma yapar ve Rurika Kuzushiro'nun bir ajan olduğunu öğrenir. Asıl amacı henüz tam olarak bilinmemektedir. Ancak, Shimonone Takara'ya karşı aşırı düşkünlüğü 
ve iligisi şüphe uyandırmaktadır.

----------------------------------------------------------------------------------------

Şu ana kadar Manga'da karşımıza çıkan karakterler 'şimdilik' bu kadar. 
Manga ilerledikçe yeni karakterlerle karşılaşmayı umuyoruz; 
çıkar çıkmaz da karakter tanıtımlarına eklenecektir.

----------------------------------------------------------------------------------------

Manga Hakkındaki Yorumlarım;

- İçerisinde "Tsundere" karakter barındıran her Manga veya Anime gibi eğlenceli bir Manga. "Tsundere" karakteri iğneleyecek, açığını bulacak, utandıracak karakterimiz de mevcut olduğundan (Shimonome Takara) 
komik bir Manga ile karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

- "Harem" türünü seven okuyucular için 
türünün hakkını veren bir Manga.

- Türüne bağlı olarak kadınları öne çıkaran bir çizim 
anlayışına sahip. Çizim kalitesi bakımından benzer türdeki 
çalışmalardan pek farkı yok; iyi seviyede.

- Hikayenin tam olarak nasıl bir yön alacağı henüz
 belli olmadığından sürükleyici bir yöne sahip.  

- "Harem"in sürekli olarak genişlemesi, her yeni karakterin hikayeye 
dahil oluşuyla daha da eğlenceli bir hal alıyor.

----------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi, Manga'dan birkaç örnek sayfa verelim;









Genel olarak değerlendirirsek, okumaktan bıkmayacağınız, 
bazen kahkahalara boğulabileceğiniz, yer yer "ama bu kadarına da
 gerek yok hani" diyebileceğiniz, daha 16 bölümü bulunan, 
"Ecchi, Harem" kategorilerinde umut vadeden bir manga.

İyi eğlenceler!

(Kaynakça: Ben)

(Kaynakça neden "Ben" diye soracak olursanız, mesele şu; daha yeni bir Manga olması vesilesiyle bilgi edinebileceğimiz kaynak sayısı çok sınırlı ve bir o kadar da yetersiz. Bu sebepten dolayı, karakterlerin tanıtımları 'tümüyle' bana aittir)












{ 2 yorum... read them below or Comment }

  1. Echi ve supernatural varsa tadından yenmez.
    Ama bundan daha iyisi Tsundere bir karakterin de olmasıdır. Daha da iyisi ise bu Tusn'a rakip ana salağa aşık ya da aşırı derece de hoşlanan saftirik kız.
    Tamam biraz klişe ama seviyorum bu klişeleri :D

    YanıtlaSil
  2. ben bunu ingilizce seklinde baktım süper bir sey

    YanıtlaSil

- Copyright © Manga ve Anime Çevirmenleri - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -