Popüler Gönderiler

Posted by : Unknown Ocak 07, 2014


Merhaba, Manga ve Anime çevirmenleri!

Bu yazımızda Steins;Gate Fuka Ryouiki no Déjà vu adlı 
Anime filmini inceleyeceğiz.

Öncelikle tanıtımıyla başlayalım;

Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2013

Yapımcılar: Frontier Works, Media Factory, Movic, 
White Fox, Kadokawa Pictures Japan, Mages

Tür: Bilimkurgu, Gerilim

Yönetmen(ler): Hamasaki Hiroshi, Satou Takuya

Müzik: Shikura Chiyomaru, Ayane

Film Süresi: 1 saat 30 dakika

Sınıf: PG-13 - 13 yaş ve üzeri

Film, Anime serisinde yaşananlardan bir sene sonrasında geçiyor.
Okabe Rintarou, geçmişe gönderilebilen 'D-Mail'in icadı sayesinde, 
çoklu 'Hayat Çizgileri' arasında kılı kırk yararak yaptığı yolculuktan sonra, arkadaşlarının hiçbirinin ölmek zorunda olmadığı ve zaman makinesinin icadı yüzünden SERN'in kontrolündeki bir geleceğin hüküm sürmediği "Steins Gate" Hayat Çizgisi'ne vardığını düşünmektedir. 
Ne var ki, Okabe, çok geçmeden çoklu Hayat Çizgileri arasında durmadan yaptığı zaman yolculuğunun yan etkilerini görmeye başlamıştır. Bu yan etkiler, bir müddet sonra şiddetlenerek Okabe'nin ansızın varlığının sonlanmasına neden olur. Sadece ama sadece dişini tırnağına takarak kurtarmış olduğu kız, Makise Kurisu, onu Dejavu'yla hatırlar. Okabe'yi geri getirmenin yolunu bulmanın sorumluluğu 
artık Makise Kurisu'nun omuzlarındadır.


Şimdi, biraz ana karakterlerden bahsedelim;


Okabe Rintarou

Okabe Rintarou, Steins; Gate serisinin baş kahramanıdır. Tokyo Denki Üniversitesi'nde birinci sınıf öğrencisidir ve kendine Çılgın Bilim Adamı demektedir. Kötü karakter taklidi yapmaktadır, ancak yetişkin birisi olmasına rağmen sıklıkla Chubinyou sendromu belirtileri gösterdiğinden dolayı oldukça çocuksu biridir. Üniversiteye girdikten sonra neredeyse hiçbir işe yaramayan aletler icat ettiği "Gelecek Aleti Araştırma Kurumu" laboratuvarını kurmak için Akihabara'ya gitmiştir. Aynı zamanda da kendi kendine konuşan Okabe Rintarou'nun söylediği şeyler pek bir anlam ifade etmemektedir. Ne söylediğini anlayabilen çok az sayıda arkadaşı olduğu tahmin edilmektedir. 
Okabe, sıklıkla kendine "Hououin Kyouma" olarak hitap etmektedir.
Ne var ki, Mayuri ve Daru ona adını kısaltarak "Okarin" olarak seslenmektedir.
Konuşmalarını bitirmek için, özellikle de kendi kendine konuşurken, 
"El Psy Kongroo" ifadesini kullanmaktadır.




Makise Kurisu

Seri ve filmin baş kadın rolündedir. Victor Qondria Üniversitesi'nin Beyin Araştırma Programı'da bir araştırma görevlisidir (yaş grubuyla ele alırsak lise 3. sınıf öğrencisidir, ancak Amerika'nın eğitim sistemiyle sınıf atlamıştır). 18 yaşındadır, sınıf atlamıştır ve üniversitededir. Aynı zamanda, Amerika'da bir kısmının haberlere de çıktığı tezleriyle ünlüdür. Tsundere'dir. Bir kız olarak Amerika'da sınıf atladığı için etrafındakiler tarafından kıskanılan biridir. Bu sayede güçlü bir kişiliğe sahip olmuştur. Zaaflarını diğer insanlara göstermek istemediğinden yüzüne sürekli sert bir ifade takınır. Ne var ki, çok meraklı biridir ve ilgi duyduğu takdirde hemen burnunu sokar. Zaman zaman görüşleri, normal düşünüşlerden ayrılır. Mesela; "Deneyden elde edilen veriler, deneğin özelinden daha mühimdir." Rintarou, ona sıklıkla "Baksana, sende tam bir Çılgın Bilim Adamı aklı var." diye takılır, ancak böyle şeyleri hiç kendi üzerine alınmaz.



Shiina Mayuri

Kasensou Özel Üniversite Hazırlık Akademisi'nde ikinci sınıf öğrencisidir. Rintarou'nun çocukluk arkadaşıdır ve ağırcanlı birisidir. Oldukça hareli bir şekilde konuşur ve hep gülümseyip, eğleniyormuş gibi görünür. Bardağın dolu tarafını gören biridir. Karışık şeyleri anlamakta güçlük çeker, ama eğlenceli olduğu sürece onun için bir sakıncası yoktur. İnsanların birbirleriyle tartışmasından haz etmez ve işler hoş olmayan bir hâl alınca hemen morali bozulur. Böyle durumlarda işleri yumuşatma yanlısı olsa da, asıl meseleyi anlamayı pek becerememektedir. Sık sık anneannesinin sırtında yıldızları görmeye gitmiştir. Bu sebeple, bazen elini havaya uzatmak gibi bir alışkanlığı vardır. Bu da Rintarou'nun bu alışkanlığa "Yıldızlarla El Sıkışma" adını vermesine vesile olmuştur. Bunu (birileriyle konuşurken bile) yapmaktadır ki etrafındaki herkesi şaşırtmaktadır.



Hashida İtaru

Tokyo Denki Üniversitesi'nde birinci sınıf öğrencisidir. 2 ve 3 boyutlu kızlara ilgi duyan, oldukça faal bir otaku'dur. Çenesi düşük biridir ve -shi'li bir söyleyiş tarzı vardır. Saptadığı şeylerin çoğunun cinsel taciz içerikli olduğu söylenebilir. Hashida ve Rintarou, birbirlerini liseden beri tanımaktadır. Rintarou'nun yapmak istediği şeyleri çoğu zaman "sinir bozucu" olarak görür, ama aslında, bu isteklerini doğru düzgün bir şekilde yerine getirir. Ne var ki, Rintarou'ya bir arkadaş olarak güvenmektedir. Programlama ve sistem kırma (kendisine Süper Hacker olarak hitap edilmesi onu rahatsız etmez, ancak Süper Hakah denilmesinden haz etmemektedir) yetenekleri konusunda kendine güvenir. Hep bilgisayar başındadır. Adının kısaltmış hâli olan "Daru" diye bir lakabı vardır.


------------------------------------------------------------------------------------------

Karakter tanıtımlarından sonra film hakkındaki yorumlarıma;

- Serisinden de beklenebileceği gibi iyi ve devam niteliğinde
 bir konuya sahip.

- İçerisinde Tsundere karakter bulunduran her Anime gibi 
eğlenceli sahnelerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

- Dikkatli incelendiğinde bazı markaların ve bilinen şeylerin 'bir şekilde' gösteriliyor olması pür dikkat ekrana bağlıyor. (Örnek vereceğim.)

- Sevginin en saf hâlini gördüğümü söyleyebilirim.

- Hayat Çizgisi, boyutlar, mekânlar, zaman yolculuk, zamanda atlayış... 
Bu tür konulara ilgi uyandırıyor doğrusu.

- Tv serisinden bazı sahneleri görmek, seriyi ve filmi 
bağlama açısından başarılı olmuş.

- Makise Kurisu'nun üzerine yoğunlaşıldığı için, 
Makise Kurisu hayranlarını bir hayli memnun edecek bir film.

Bir de şunlar var tabii;

- Çoğunlukla güleyim, eğleneyim diye bir beklentiniz olmasın;
oldukça duygu yüklü, gözlerinizi yaşartacak bir film.

- Makise Kurisu'nun, daha çok Hayat Çizgisi'ne gidip, 
daha çok üzüleceğini, yıkılacağını düşünüyordum. 
Kısa geçilmiş sanki. 

- TV serisini izlemediyseniz sizin için neredeyse hiçbir 
anlam ifade etmeyebilir.


------------------------------------------------------------------------------------------


Resimlerle Steins;Gate Fuka Ryouiki no Déjà vu;

















 



Genel olarak iyi, sizi duygu seline kaptırabilecek, TV serisindeki başarısından taviz vermeyen, Steins; Gate serisini izleyenlerin mutlaka izlenmesi gereken bir film.

İzlemek isteyenler, "Anime izle" kısmından AnimeSue'ye ulaşıp, 
filmi online olarak veya indirerek izleyebilirler.

İyi eğlenceler!








{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. Gene çok güzel bir tanıtım olmuş zevkle okudum emeğine sağlık

    YanıtlaSil

- Copyright © Manga ve Anime Çevirmenleri - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -